Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Köyüne dönen Alevilere cemevi | Bahreyn halkı Amerikan bayraklarını ateşe verdi... | Türk şirketleri tel örgüden 1.5 milyar euro kazanacak | Bedelli askerliğe yaş ayarı... | Korsan taksicilere ceza geliyor | Azerbaycan’da Vahhabilerle silahlı çatışma... | İran, Amerika gemisini korsanlardan kurtardı | 'Hayyam Garipoğlu firarda' | İnfaz davasında 16 askere tahliye | Azerbaycan öfke saçıyor |
Spor-Aktüel | Bilim Teknoloji | Velayet-i Fakih | Güncel | Dünya | Siyaset | Eğitim Kültür | İnsan Hakları | Yaşam Sağlık |
Site içi Arama 
GENÇ KALEMLER
Hüseyin Tugay

Suçluyu Irak’ta mı Arıyorsun?
FATİH KAHRAMANİ

OLMAYAN SEVGİLİYE
Mustafa K.Taşpınar

DUA
Habib YAZAR

Kur'an Geldi, Fakirlik Kalktı
Serdar GÜNDOĞDU

KÖRLER ve SAĞIRLAR
Ali Mert

BİR ANAYASA TEKLİFİ DE BİZDEN-IV-
Ebuzer GÖKTAŞ

Dünya Müslüman Kadınlar Günü
Leyla GÖK

ERKEK VE KADIN
Feride Aliyeva

ANNEM
Öztürk ADIYEKE

YOBAZLIK MI, CEHALET Mİ, UŞAKLIK MI BİLİNMEZ
Aliekber Kocaaslan

TEPKİSİZLİĞE TEPKİ
Zehra Kıran

BAZEN
Arzu ÇETİNKAYA

FATIMA'NIN (S.A) ŞEHADETİ
Mehmet DEMİRER

BİR OLUP ÇÖZELİM KÖRDÜĞÜMÜ
HASİBE YEŞİL

HAZAN YAPRAĞININ SON BAKIŞI
ALINTI YAZILAR
Hüsnü Mahalli

İsrail Kıbrıs'ta
Orhan Dede

NATO zırvaları
Levent GÜLTEKİN

Hayrettin Karaman'a kızanlar neyi savunuyorlar?
Ahmet TAKAN

Gül’e gaz mı veriliyor?.. Yoksa Gül birilerine mi gaz veriyor?..
Sabahattin Önkibar

Haham Tuncay’dan, Ergenekon rejim değişikliğine araçtır itirafı
Murat ÇABAŞ

Füze kalkanı ve NATO, ABD’nin güdümünde
Hüseyin Vodinalı

İsrail’in “Düşman” Olmasında Nasıl Bir Yarar Var
Doç. Dr. Mehmet Seyfettin EROL

Bayram değil, seyran değil, NATO bizi niçin öptü?
Haydar Cemal

İslam ülkelerinde bahara doğru
Hasan DEMİR

Belgelerle iktidarın Suriye harakirisi!
Prof. Dr. Ata ATUN

İsrail Üssü ve Oyunun Kuralı
İbrahim Karagül

O kurşun atıldı!
Abdulkadir Özkan

Isıtan ortada, ısıttıran nerede?
Semih İdiz

Dışarıda bizi sıcak bir yaz bekliyor
Arslan Bulut

Karaman Hoca’ya öğrencisinden uyarı...
Serdar Akinan

Suriye olmadı Lübnan verelim mi?
Prof.Hüseyin Hatemi

Dünya ve Türkiye
Mehmet UYSAL

Kilis'e Rahmet Olarak Gelen Muhacirler
Fikret Ertan

İsrail-Çin: Çok önemli ilişkiler
Taha Kılınç

“Allah’ın demokrasisi” ?!
Ali Haydar Aksal

Uludere gerçeği bize neyi anlatıyor?
Deniz Ülke Arıboğan

Suriye'de El Kaide devrede !
Mehmet Ali GÜLLER

Kosova’da Gerilla Eğitimi!
İsmail MÜFTÜOĞLU

Yalnız Kalan Şövalye
Yılmaz ÖZDİL

Minare burada peki kubbe nerede?
Ertuğrul ÖZKÖK

Suriye'de Durum Bize Anlatıldığı Gibi Değilmiş!
Ali Bulaç

'Türkiye İslamı'nın üç versiyonu
Muharrem Bayraktar

Suriye’de işler karıştı
Akın Aydın

Suriye halkı bakın ne diyormuş
Savaş SÜZAL

NATO zirvesi sonunu bekleyin
Akif Emre

Türkiye Irak'ın bütünlüğünü istiyor mu?
Bülent ESİNOĞLU

"Amerika'ya Karşı Sorumluluklarımız Var"
M. Hilmi Yıldırım

Uluslararası toplum, uluslararası yalandır
Türker ERTÜRK

Yetki ABD'den
Zeki Ceyhan

Karışık işler!
Mehdi aksu

Hz. Ali'den yöneticilere-3
ANKET

Yönetici :..

İslami İran Avrupa ülkelerine karşı yaptırımlarını kaldırmalı mı?

Seçenekler
A)evet. kaldırmalı
B)hayır. kaldırmamalı

Sonuçları Göster

ÇOK OKUNANLAR
n Azerbaycan’da Vahhabilerle silahlı çatışma...
n Mısır’da sandıklar açıldı, Mursi önde
n İran'la nükleer müzakerelere Moskova'da devam edilecek
n ABD'den İsrail'e yeni silahlar
n Suriye milletvekilleri yemin etti
n ‘Kara harekâtı için izin alındı’
n Cumhurbaşkanı Gül, Google ve Facebook'u ziyaret etti
n İran, Amerika gemisini korsanlardan kurtardı
n Varto'da 3 terörist ölü ele geçirildi
YORUMLANANLAR

 Varto'da 3 terörist ölü ele geçirildi

 Türkiye, İnsani Gelişmişlik Endeksi'nde 3 sıra yükseldi

 Mısır’da sandıklar açıldı, Mursi önde

 İran'la nükleer müzakerelere Moskova'da devam edilecek

 Azerbaycan öfke saçıyor

ÜYE GİRİŞİ

Kullanıcı Adı

 
Şifre  
   

Üye Olun | Şifremi Unuttum

 

 
Suriye Açmazı ve Kardeşlik Hukuku
18/02/2012 - 16:51

KEMAL KEMAHLI

Description: http://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif

                

  Bismillahinnur.

                         Suriye konusunda yazmaktan özenle kaçınmama rağmen, yine de dönüp dolaşıp bu çetrefilli konuya değinmek zorunda kalıyorum.

                         Suriye hakkında yazmak istememenin sebeplerinden en önemlisi , kamuoyunun şu anda hadiselere tamamen duygusal yaklaşım içinde olması ve aklın neredeyse devreden çıkarılmasıdır. Bu durumun en büyük müsebbibi de medyanın Suriye ile ilgili haberleri veriş tarzıdır. Etkili ve yetkili devlet adamları bile, yoğun duygu atmosferine kapılarak Ortadoğu halklarının arasında derin uçurumlar açabilecek beyanatlar vermektedir.

                         Bendenizin Suriye olayları hakkındaki duruşunu , bundan önceki yazılarımı okuyanlar çok iyi bilmektedir. Onun için bu yazımda aynı şeyleri tekrar etmeden hadisenin başka yönlerine dikkat çekmeye çalışacağım.

                         Gelinen nokta itibariyle Suriye coğrafyası , üzerinde büyük güçlerin bilek güreşi yaptığı bir alana dönüşmüştür. İki fotoğraf karesi bunu çok güzel bir şekilde ortaya koymaktadır.Birinci karede ;  7 Temmuz 2011 tarihinde Hama'yı ziyaret eden ABD'nin Şam büyükelçisi , Hama halkının coşkulu tezahüratları ve sevgi gösterileriyle karşılanmıştı. İkinci karede ; 7 Şubat 2012 tarihinde Şam'a resmi ziyarette bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov binlerce Esed taraftarı tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı.

                         İşte ! Bu iki fotoğraf  karesi , Suriye'de oynanan oyunu ve müslümanların acziyetini görmemiz açısından ibret vericidir .

                         Bu iki  kare bize şunu anlatmaktadır : Suriye yönetimi yıkılmamak için Rusya ve Çin'e dayanmak zorundadır. Muhalifler ise rejimi yıkabilmek için ABD'nin desteğini almak zorundadır. Yani Suriye coğrafyasında oynanan büyük oyunda etkili olan esas güçler , Rusya - Çin bloğu ve karşısındaki ABD -AB ikilisidir. Türkiye ,İran,İsrail ve Arap şeyhlikleri ise ikinci derecedeki aktörlerdir. Bu ülkelerin Suriye meselesinin çözümünde oynayabilecekleri roller , emperyal güçlerin onlara bıraktıkları alanla veya verdikleri vazifelerle sınırlıdır.

                        Bu iki fotoğraf karesini gözlerimin önüne getirdiğimde, bir müslüman olarak yüreğim cız ediyor ve nasıl oldu da ümmet böyle bir zillete düştü diye düşünmeden edemiyorum. Bizler neden ABD'den veya Rusya'dan medet umar hale getirildik?! Irak'ta Saddam'ın gitmesi için neden ABD ile kolkola girmek zorunda kaldık?! Libya'da neden Nato ile birlikte hareket etmek zorunda bırakıldık?!  Suriye'deki katliamlara haklı olarak yüksek perdeden tepki gösteren siyasilerimiz ; Afganistan , Pakistan ve Libya'da ABD ve Nato güçleri masum sivilleri bombalayıp şehit ederken ,  kafalarını neden kuma gömdüler?! 

                         Bu soruların herhalde tek bir cevabı olabilir , o da şudur : Biz müslümanlar Kur'an-ı Kerim'i ve Rasulullah(saa) 'ın sünnetinin koruyucusu ve en iyi aktarıcısı olan Ehl-i Beyt'i terkettik , onlara sırtımızı döndük. Dünyalık menfaatlerin peşinden koşturduk.Vekil ve kefil olarak Allah( cc)'ı değil, başka güçleri kabul ettik. İzm'lerin peşinden koştuk ve  sonuçta bu zilleti hak ettik. 

                         Tekrar Suriye meselesine dönecek olursak ; bu konuda özellikle muhafazakar medyada yer alan haber ve yorumlarda İran , Hizbullah ve şiiler aleyhinde yoğun bir propaganda olduğu gözlenmektedir. İran ve Hizbullah'ın Suriye meselesine  Filistin ve Kudüs davasını eksen alarak baktığı ve mezhepsel hiçbir takıntısının olmadığı açıkken ; 2006 ve 2008'de Hizbullah'ı ve İran'ı göklere çıkaran kardeşlerimiz şimdi onları yerden yere vurmaktadır. Hatta bu ülke ve örgüte, Kerbela ve İmam Hüseyin dersi vermeye kalkmaktadırlar.  Peygamber Efendimiz ( s.a.a) biz müslümanları, sevginiz de nefretiniz de ölçülü olsun diye uyarmamış mıdır ? 

                         Bendeniz gazete , televizyon , dergi , internet sitesi veya yazar ismi vermek istemiyorum. Zaten herkes kendisini biliyor. Ey kardeşlerim , ey ehl-i  insaf ! Size ne oldu böyle ?! ABD ve İsrail'e vurur gibi bugün İran'a ve Hizbullah'a vuruyorsunuz . İran'ın ve Hizbullah'ın hataları olabilir fakat bu , ihtilaf ettiğimiz konularda birbirimizi mazur görmemize engel olmamalıdır. 

                          Ayrıca daha düne kadar meydanlarda omuz omuza '' Kahrolsun İsrail '' ve '' Kahrolsun Amerika ''  sloganları atan müslüman gruplar ve önderler Suriye konusunda ters düşmelerine rağmen '' Kardeşlik Hukuklarını '' korumalıdırlar. Aksi takdirde saflarımızın arasında meydana gelecek boşlukları şeytan aleyhillane doldurur. Düşmanlarımızı sevindirmiş oluruz. 

                          Tekrardan Suriye konusuna dönecek olursak , muhalifler silahlı mücadelede kararlı gözüküyorlar. Bize göre şu aşamada silahlı mücadele çözüm değil , çözümsüzlük getirir. Bu savaşın kazananı olmayacaktır. Olan , kendilerine insanca yaşama hakkının çok görüldüğü mazlum , mağdur , mahrum ve mustazaf Suriye halkına olacaktır. Suriye'den yeni dönen bir arkadaşım , Şam'a kadar çatışmaların izlerinin görüldüğünü yani hayatın durduğunu ve halkın bir iç savaş çıkmasından korktuğunu söyledi. Maalesef cin şişeden çıkmıştır ve ilk önce kendisini çıkaranları çarpacaktır. Esed'i alaşağı edip  yönetime el koyacak olan subay, herkesin hesabını altüst edebilir. 

                           Elimizden fazla birşey gelmiyor. Rabbimize ,'' Ey Mevlamız ! Mustazafların ve mazlumların kanını sen koru .'' diye yalvarmaktan başka birşey yapamıyoruz. Yüce Allah'tan bu fitne ateşinin tez zamanda sönmesini niyaz ediyoruz. 

                           Bu arada İsrail'in ; İran'a , Gazze'ye veya Lübnan'a saldırması için en uygun zaman geldi  gibi görünüyor. Kurt puslu havayı severmiş . Müslümanların birbirine düştüğü , İran ve Hizbullah'ın Ortadoğu halkları nezdinde kredilerinin azaldığı bu dönemde İsrail'den bir saldırı gelebilir. 

                           Herkesin teenni , akıl ve sağduyu ile hareket etmesi gereken bir dönemden geçiyoruz. 

                           Öte yandan bazı STK'lar Suriyeli muhaliflerden gelen her haberi doğru kabul ederek hemen harekete geçiyor ve müslümanları meydanlara davet ediyor. Unutmayalım! Yapılacak yanlış bir hareket ve söylenecek düşüncesizce bir söz telafisi mümkün olmayan zararlara yol açabilir. 

                           Kim ne derse desin, rüzgar ne yönden eserse essin ; biz Rehberimizin yol göstericiliğinde nihai hedef olan Kudüs yürüyüşümüze hiç durmadan devam edeceğiz İnşaAllah.






 


Yorum Ekle

Arkadaşıma Gönder

Yazdır

Facebook

Digg

Del.icio.us

StumbleUpon

Google

Yahoo

YORUMLAR

sadık 18-02-2012, 17:10:00
kemal bey önceki yazılarında olduğu gibi yine vahdetçi bir duruş sergilemiş, ama bir şeyi unutuyor, o da şu ki, duygusal davranmakla suçladığı kesimler hiç öyle masumane bir tavır içinde değiller, büyük şeytanın oyunlarını farketmedikleri için değil büyük şeytanı İran ve hizbullaha tercih ettikleri için, bilerek böyle bir tavır sergiliyorlar.
İkinci bir konu da İran'ı başka kukla ve işbirlikçi rejimlerle aynı seviyede tutmasına şaşırdım. kardeşliğie davet etmek için illa da taviz vermek mi gerekiyor?!

son cümlede rehberin yolundan gitme kararlılığını dile getirdiği için tebrik ederim ama rehberi başka ilkesizlerle bir çerçevede değerlendirmekle bu kararlılık biraz çelişki oluştur muyor mu?
 
kemal kemahlı 18-02-2012, 18:43:57
Bismillah. Sadık rumuzlu kardeşimiz , yazımdan bendenizin İran'ı diğer rejimlerle aynı kefede tuttuğumu anlamış. Yazımdan böyle bir sonuç çıkmaz.Diğer ülkelerin ikinci derecede aktörler olduğunu yazmıştım.Bu ülkeler için özel bir değerlendirmede bulunmadım. Daha önceki yazılarımda o konuyu değerlendirmiştim. Ayrıca taviz verip kimseye şirin gözünmek gibi bir derdim de yok. Çizgimiz vahdet çizgisidir. Muhabbet ve selam ile...
 
orhan bayram 22-02-2012, 09:15:39
Merhaba Kemal Kardeşim,

Yazınızı okudum. Suriye ve ortadoğu konusundaki görüşlerinize katılıyorum. Sizin aydınlatıcı ve birleştirici yazılarınızı ilgi ve alakayla takip ediyorum. müslümanlar birbirine düşerken siyonizm ve emperyalizm ellerini oğuşturarak bekliyor. Biz müslümanlar ve özellikle komşular birbirimizi değil düşmanlarımızı takip etmeli onlarla ilgili stratejiler geliştirmeli ve gelecekle ilgili planlar yapmalıyız ve unutmayalım bu dünya herkese yeter.
Sağlık ve esenlikler dilerim.
 
Mir ALİ 03-03-2012, 18:01:53
orhan bayram kardeşimize katılarak aynı görüşteyim Allah yazardanda razı olsun selam ve dua
 
EBA Malik 06-03-2012, 21:36:14
Yazar Kardes,
Suriye olayi 2 buyuk devlet arasinda olmaktadir. Iran ve Amerika. Yazinizda gecen iranin ikincil oldugu kanisi malesef hic gercekci degil. Zaten iran olmasaydi suriye coktan dusmustu. Seyyid Khamanein bu iste direk tarafi var suriyede(bunu her defasinda seyyidin danismani Ali Ekber velayetiden duyarsiniz) . suriye duserse irana en buyk darbe vurulmus demektir. sizce suriye duserse rusya yada cine bir sey olurmu? belki uzak zamanda etki edebilir ama yakin zamanda etkilenecek tek ulke irandir. Bu yuzden iranin birincil aktor olmamasi icin hic bir neden yok. Siyasette akil ve maslahat hep on plandadir. Suriyenin dusmesi demek islami iraninin maslahatina degildir.
selamlar Allah swt muvaffak kilsin...
 
 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

03/05/2012 ALİ ÜNAL’IN, ŞİA VE İRAN YANILGILARI
09/04/2012 RÜYAYLA GELEN CİHAD (!) ÇAĞRISI
04/04/2012 MUHAFAZAKARLARIN AKIL TUTULMASI
18/02/2012 Suriye Açmazı ve Kardeşlik Hukuku
12/01/2012 ŞİİLİK ve İRAN HAKKINDA YANILGILAR
30/11/2011 İRAN'A DA DEMOKRASİ GÖTÜRELİM Mİ?!
05/09/2011 NATO'DAN AYRILMA VAKTİ
21/08/2011 İTHAMLARA CEVAP
08/08/2011 Türkiye ve İran çatışmalı mı?! Zaman Gazetesine 2.Çağrı(2.Bölüm)
07/08/2011 ZAMAN GAZETESİNE 2. ÇAĞRI ( 1. BÖLÜM)
04/08/2011 SURİYE ÜZERİNE YAZMAK...
21/07/2011 MUSTAFA ÖZCAN NE YAPMAK İSTİYOR?!
18/07/2011 DİYARBAKIR'DA İSRAİL-ABD OPERASYONU
18/06/2011 SURİYE ÜZERİNDEN ÇIKARILMAK İSTENEN BÜYÜK FİTNE
26/05/2011 İSLAMİ TERÖR MÜ? İSLAMİ DİRENİŞ Mİ?
16/04/2011 SURİYE'NİN FARKI ve BEKLENTİLER
17/03/2011 BAHREYN'DE Şİİ-SÜNNİ SAVAŞI MI ?!
26/02/2011 YEŞİL DEVRİM (!?) - HALK DEVRİMİ VE NUR PATLAMASI
29/01/2011 LÜBNAN HİZBULLAH'I İLE İMTİHAN
10/12/2010 İRAN NASIL DEĞİŞİR ?!
23/10/2010 FÜZE KALKANI VE TÜRKİYE
06/10/2010 BAŞÖRTÜSÜ-CHP-BAŞBAKAN'IN SES KAYDI
22/09/2010 KAÇ PKK VAR? ve REFERANDUMUN GETİRİSİ
14/08/2010 İSRAİL NEDEN RAHATSIZ?
29/07/2010 TÜRK-KÜRT ÇATIŞMASINA DOĞRU MU?
01/07/2010 CHP'NİN YENİ SİYASETİ VE GÜLEN CEMAATİ
05/06/2010 FETHULLAH HOCA'DAN TALİHSİZ AÇIKLAMA
19/05/2010 İNSANLIK ONURU ŞEHADET ( GAZZE) YOLUNDA
06/05/2010 IRAK'TA NELER OLUYOR? İRAN ZİKZAK MI ÇİZİYOR?
02/04/2010 TÜRK AYDINI İRAN SINAVINDA
24/03/2010 IRAK SEÇİMLERİ VE İYAD ALLAVİ
17/02/2010 DİPLOMASİ TRAFİĞİ VE İRAN'IN TAŞAN SABRI
29/01/2010 IRAK'TA SEÇİM ÖNCESİ YENİ MEZHEP FİTNESİ
14/01/2010 İSRAİL'İ KİM ŞIMARTTI?
07/01/2010 ABDULHAMİT BİLİCİ'YE CEVAP
05/01/2010 KARŞI DEVRİM RÜYALARI
30/12/2009 İRAN'DAKİ OLAYLAR ÜZERİNE
08/12/2009 ZAMAN GAZETESİNE AÇIK ÇAĞRI
10/11/2009 BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR
19/10/2009 HALK-İKTİDAR UYUMU
12/10/2009 İSRAİL'İN YENİ RÜYASI
01/10/2009 İLKELİ SİYASET VE İRAN İSLAM CUMHURİYETİ
17/09/2009 KUDÜS GÜNÜ İSLAM'IN GÜNÜDÜR
31/08/2009 ÖNCEDEN HAZIRLANMIŞ SENARYO
13/08/2009 İSLAMİ VAHDET DOĞRULTUSUNDA STK'LARA AÇIK ÇAĞRI
27/07/2009 FİTNENİN PEŞİNDEN KOŞMAK 2. BÖLÜM
21/07/2009 FİTNENİN PEŞİNDE KOŞMAK ( 1. BÖLÜM)
15/07/2009 AMERİKAN DÜŞÜNCE(!) KURULUŞLARI VE IRAK
02/07/2009 MUSTAFA ÖZCAN'IN YAZISINA ELEŞTİRİ‏
24/06/2009 İRAN'LA İLGİLİ BİR YAZI ÜZERİNE‏
07/06/2009 TÜRK YÜZYILI MI, İSLAM YÜZYILI MI?
26/05/2009 FİLİSTİN KONFERANSININ ARDINDAN(1- ve 2.BÖLÜM)
05/05/2009 MUKTEDA ES- SADR' IN TÜRKİYE ZİYARETİ
23/04/2009 ARAP REJİMLERİNİN İRAN KORKUSU
10/03/2009 İSRAİL , İRAN'A SALDIRABİLİR MI ?
16/02/2009 ERDOĞAN ve KOMŞULARLA İLİŞKİLER
31/01/2009 MEZHEP İTHALİ VE HÜCCETİYE MESELESİ (3. BÖLÜM)
25/01/2009 MEZHEP İTHALİ VE HÜCCETİYE MESELESİ ( 1.ve 2. BÖLÜM)
03/01/2009 MEHMET YILMAZ VE...
10/12/2008 MENDİL SATAN ÇOCUK
09/11/2008 AHMET VAROL ÜSTADIMIZIN DİZİ YAZISINA CEVAP...
11/10/2008 Ali Eren' in Yazısına Cevap...
07/10/2008 Aktütün Baskını ve Gündeme Gelen Sorular
02/09/2008 Türkiye - İran İlişkileri
07/08/2008 Şimdi Münacaatı Şabaniye Vakti...
31/07/2008 Milleti Terörle Terbiye Etmek...
26/07/2008 Füzeler Neden Önemli...
 
 
YAZARLAR
Y. ZİYA T.YILMAZ

YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNER
ABDULLAH ÖZGÜR

Azerbaycan’ın Gayretli Müslümanlarının Direnişi
MUHAMMED AK

Devrimci bir Sufi: İmam Humeyni!
Hüseyin TAŞ

İslami İran ile Türkiye Rakip Ülkeler mi?
MEHMET YETKİN

Bahreyn ve Halk Kıyamı
Abdulkadir Çuhacıoğlu

AKAN KANLAR VE ÂLİMLERİN SESSİZLİĞİ
MUHSİN KÜÇÜKER

İKİ ALİ ÜNAL MI?
KEMAL KEMAHLI

ALİ ÜNAL’IN, ŞİA VE İRAN YANILGILARI
MEHDİ AKSU

SEYYİD ALİ HAMENEİ VE BİLİNMEYEN YÖNLERİ-3
KONUK YAZARLAR
Ali ERDEM

SİNCAN OLAYI VE BİR HUKUK SKANDALI
Mikail GÜREL

En Büyük Kusur Kibir ve En Büyük Allah
RIZA BAKIRLI

AKLIN ÖNÜNDE SET OLUŞTURMAK
Rahmi Onurşan Rahmani

Adın “Ali” ama gözlerin “Muaviye”ye benziyor (1)
HAZIM KORAL

SIFFİN SAVAŞI
Bilgehan Ova

SANAT YAZILARI (II)
FUAT TÜRKER

Özgürlük Değil Şeytan’a Tutsaklık
AZERİ YAZARLAR
Muhammed Mustafa

Evroviziyon-Gaylar, İnsanlığı çökertmeye yönelik sinsi planlar
Meşedi Natıq

Gənc Hüseynin anası Zəhraya və bacısı Rüqəyyəyə ünvanladığı məktub
Tural Əli

Zindanda bir gün...
Emin Gənciyev

AYIL EY AZƏRBAYCAN !!!
Emin İmanlı

Dinin gövhər və sədəfi
Gönül İsmayılkızı

Təhqir edilən ŞƏHİDLƏR
Hacı Arzu

Açıq!
Devran Abdullah

Quba aksiyası ilə inanclıların aksiyalarını birləşdirən məqamlar var
Kənan Rövşənoğlu

AZƏRBAYCANDA RUHANİLİK
Vüsal Hətəmov

Hər zadı tərsinə ölkəm…
Ali Caferi

Ölümüzü dəfn etməyə bir molla var?ali
NAMAZ VAKİTLERİ
TV KANALLARI
Türkçe Kanallar
Zehra Tv
Ulke Tv

Tv5
Hilal Tv
Yumurcak Tv
Kudus Tv
Arapça Kanallar
Almanar
Alalam Tv
Alforat Tv
Alkawthar Tv
Farsça Kanallar

Irib 1

Irib 2

Irib 3

Irib 4

Irib 5
Press Tv
Jam e Jam 1
Jam e Jam 2
Jam e Jam 3
Quran Tv
Azeri Kanallar
Sahar Tv
HAVA DURUMU

TARİHLİ ARŞİV



GAZETELER

DERGİ ve MECMUALAR

BAĞLANTILAR

YABANCI GAZETELER

 

Ana Sayfa   |   İletişim   |   Giriş Sayfam Yap   |   Sık Kullanılanlara Ekle |   Sitene Ekle

Yazarlar ve makalelerin Yayınlanan  haberlerin yorumları sadece yorum sahibini bağlar. Bu konuda rast haber merkezi'nin hiçbir sorumluluğu yoktur

 
rasthaber.com’da yayınlanan harici linkler ayrı bir sayfada açilir.harici linklerin içeriğinden rasthaber.com hiçbir şekilde sorumlu değildir rasthaber.com’da yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur.
2008 © RAST HABER   www.rasthaber.com
Tüm Hakları Saklıdır.
Tasarım :Networkbil.net
Atanur Evden Eve Nakliyat Küçükçekmece Evden Eve Nakliyat