Mersin’de iki evde ele geçirilen 38 adet bombayı yaptıkları iddia edilen iki kişinin de aralarında bulunduğu 8 örgüt yandaşı tutuklandı. Şahısların yakınları, adliye önünde taşkınlık yaptı.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Şubat'ta kendilerine parça tesirli bomba ve molotof atan şahısları sıkı takibe aldı. Ekipler, şahısların Şevket Sümer Mahallesi'ndeki ara sokakta bulunan bir evin içine girdiklerini belirledi. Eve baskın düzenleyen polisler, 12 kişiyi evin çatısında yakaladı. Çatıda çok sayıda patlayıcı ve molotof ele geçirdi. Sorguya çekilen şahıslardan 2'sinin Hal Mahallesi'ndeki bir evde ele geçirilen 27 bombayı yapanlar olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şahısların yer göstermesi sonucu yine aynı mahalledeki başka bir evde 11 adet daha el yapımı bomba bulundu.
Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorguları tamamlanan 12 kişi adliyeye sevk edildi. Şahıslardan 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yazarlar ve makalelerin
Yayınlanan haberlerin yorumları sadece yorum sahibini bağlar. Bu konuda
rast haber merkezi'nin hiçbir sorumluluğu yoktur
rasthaber.com’da yayınlanan harici linkler ayrı bir sayfada açilir.harici linklerin içeriğinden rasthaber.com hiçbir şekilde sorumlu değildir
rasthaber.com’da yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur.