Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

İran ve 5+1 toplantısının ilk oturumu sona erdi | Tayyar'dan vahim iddialar !... | The Guardian: Batı, İran rejimini değiştirme çabasından el çekmeli | 10 yılda memur gerekeni almış! | “Bu ayda zindanda olan qardaşları unutmayaq” | Türkiye, S&P ile anlaşmayı bitirebilir | Mossad Eurovision'a destek için Azerbaycan’da! | İmam Hamanei: "Emperyalist cephe çökmek üzere" | Arınç, "Yemen Dostları Toplantısı" için Riyad'da | Lübnan iç savaşın eşiğinde |
Spor-Aktüel | Bilim Teknoloji | Velayet-i Fakih | Güncel | Dünya | Siyaset | Eğitim Kültür | İnsan Hakları | Yaşam Sağlık |
Site içi Arama 
GENÇ KALEMLER
Hüseyin Tugay

Suçluyu Irak’ta mı Arıyorsun?
FATİH KAHRAMANİ

OLMAYAN SEVGİLİYE
Hüseyin Tugay

Kim İçin Yaptınız İşe Yaramayan Devrimleri?
Mustafa K.Taşpınar

DUA
Habib YAZAR

Kur'an Geldi, Fakirlik Kalktı
Serdar GÜNDOĞDU

KÖRLER ve SAĞIRLAR
Ali Mert

BİR ANAYASA TEKLİFİ DE BİZDEN-IV-
Ebuzer GÖKTAŞ

Dünya Müslüman Kadınlar Günü
Leyla GÖK

ERKEK VE KADIN
Feride Aliyeva

ANNEM
Öztürk ADIYEKE

YOBAZLIK MI, CEHALET Mİ, UŞAKLIK MI BİLİNMEZ
Aliekber Kocaaslan

TEPKİSİZLİĞE TEPKİ
Zehra Kıran

BAZEN
Arzu ÇETİNKAYA

FATIMA'NIN (S.A) ŞEHADETİ
Mehmet DEMİRER

BİR OLUP ÇÖZELİM KÖRDÜĞÜMÜ
HASİBE YEŞİL

HAZAN YAPRAĞININ SON BAKIŞI
ALINTI YAZILAR
Hüsnü Mahalli

İsrail Kıbrıs'ta
Bülent ESİNOĞLU

"Amerika'ya Karşı Sorumluluklarımız Var"
Levent GÜLTEKİN

Hayrettin Karaman'a kızanlar neyi savunuyorlar?
Ahmet TAKAN

10 üstünden 10 yıldızlı yeni Amerikan rüşveti...
Sabahattin Önkibar

NATO Zirvesi’nde Tayyip bey ile Davutoğlu’na ‘yalancısın’ ithamı!
Yılmaz ÖZDİL

Minare burada peki kubbe nerede?
Hüseyin Vodinalı

İsrail’in “Düşman” Olmasında Nasıl Bir Yarar Var
Haydar Cemal

İslam ülkelerinde bahara doğru
Hasan DEMİR

Belgelerle iktidarın Suriye harakirisi!
Orhan Dede

NATO zırvaları
Abdulkadir Özkan

Isıtan ortada, ısıttıran nerede?
Serdar Akinan

Suriye olmadı Lübnan verelim mi?
Arslan Bulut

Gül’den, İslam adına Batı’ya hizmet itirafı!
Semih İdiz

Dışarıda bizi sıcak bir yaz bekliyor
Prof.Hüseyin Hatemi

Dünya ve Türkiye
Barış Doster

Suriye ve Tarih Dersleri
Akif Emre

Türkiye Irak'ın bütünlüğünü istiyor mu?
Fikret Ertan

İsrail-Çin: Çok önemli ilişkiler
İbrahim Karagül

'Kötü adam'ın sözü ve şehirlerin çağrısı
Mehmet UYSAL

Kilis'e Rahmet Olarak Gelen Muhacirler
Ali Haydar Aksal

Stratejik ortağımızı Abede Mekke ve Medine'ye kamikaze temrinleri...
Taha Kılınç

“Allah’ın demokrasisi” ?!
Murat ÇABAŞ

İstihbarat paylaşımı Türkiye’nin aleyhine
Deniz Ülke Arıboğan

Suriye'de El Kaide devrede !
Mehmet Ali GÜLLER

Kosova’da Gerilla Eğitimi!
Ertuğrul ÖZKÖK

Suriye'de Durum Bize Anlatıldığı Gibi Değilmiş!
İsmail MÜFTÜOĞLU

Yalnız Kalan Şövalye
Ali Bulaç

'Türkiye İslamı'nın üç versiyonu
Muharrem Bayraktar

Suriye’de işler karıştı
Akın Aydın

Suriye halkı bakın ne diyormuş
Savaş SÜZAL

NATO zirvesi sonunu bekleyin
Zeki Ceyhan

Karışık işler!
M. Hilmi Yıldırım

Uluslararası toplum, uluslararası yalandır
Yusuf Karaca

Kıblesi Beyaz Saray olanlar
Türker ERTÜRK

Yetki ABD'den
Mehdi aksu

Hz. Ali'den yöneticilere-3
ANKET

Yönetici :..

İslami İran Avrupa ülkelerine karşı yaptırımlarını kaldırmalı mı?

Seçenekler
A)evet. kaldırmalı
B)hayır. kaldırmamalı

Sonuçları Göster

ÇOK OKUNANLAR
YORUMLANANLAR
ÜYE GİRİŞİ

Kullanıcı Adı

 
Şifre  
   

Üye Olun | Şifremi Unuttum

 
 
Ehlibeyt Alimleri Derneği'nden (EHLA-DER) Basın Açıklaması
 
 

18-12-2011

EHLA-DER'den gündeme ilişkin basın açıklaması....

Ehlibeyt Alimleri gündemdeki konuları istişare etmek amacıyla EHLA-DER binasında biraraya geldi.

 

 

EHLA-DER BASIN AÇIKLAMASI

Ehlibeyt Alimleri, daha önce duyurulduğu üzere istişare amacıyla 18 Aralık Pazar günü saat 14.00’da gündemdeki konuları istişare etmek amacıyla EHLA-DER binasında biraraya geldi. İstanbul ve civarından yoğun katılımın sağlandığı istişare toplantısı sonunda aşağıdaki metin kamuoyuna sunuldu.

Bismillahirrahmanirrahim

Ehlibeyt Alimlerinden Kamuoyuna Duyurulur

Başbakan Yardımcısı ve Diyanet İşleri Teşkilatı’ndan sorumlu sayın bakan Bekir Bozdağ’ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki kadro açığı olan illere kadro tayin etme ve “mele” diye tanınan din âlimlerini diyanetin bünyesinde istihdam etme konusundaki açıklamasını Caferi Şii alimleri de kapsayacak şekilde genişletmesi, ülkemizin her köşesinde varlığı bilinen Caferileri sadece Iğdır ve Ardahan’da yaşıyormuş gibi göstermek (Ardahan’da sadece iki köyde az sayıda Caferi yaşamaktadır) camiamızda üzüntü ve kaygıyla karşılanmış,  inanç özgürlüğüne müdahale ve bilgi yetersizliği olarak değerlendirilmiştir.

28 Şubat sürecinde, terörle mücadele yasaları kapsamında tüm camilerin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesi ve imamların Diyanet bünyesine alınması yasalaşmıştı. Türkiye’de yaşayan Ehlibeyt âlimleri o dönem, başbakan, ilgili bakan ve Diyanet İşleri Başkanı’yla ayrı ayrı görüşmüş, neticede Caferilere ait camilerin ve Caferî imamların yasanın kapsamı dışında kalması konusunda anlaşmaya varmışlardı.

Ne var ki buna rağmen zaman zaman ve değişik bölgelerde müftülükler aracılığıyla çeşitli yasal (!) baskılar uygulanarak alimleri bir bir avlama peşine düşülmüş, parmak sayısını geçmeyen birkaç kişiyi kendi bünyesine almayı başarmışlardır; ancak söz konusu şahıslar da toplum tarafından saygınlıklarını yitirmişlerdir.

Ehlibeyt alimlerinin kahir çoğunluğu ise defalarca bir araya gelip konuyu enine boyuna konuşmuş ve böyle bir tekliften duydukları rahatsızlık, kaygı ve endişelerini kamuoyuyla paylaşarak reddetmişlerdi.

Şimdi yeni bir anayasa hazırlığı sürecindeyiz. Özgürlüklerin genişletilmesi ve inançların özgürce yaşanması gerekliliğinden söz ediliyor. Sayın Bakanın Caferilere yönelik yasanın kapsamını genişletme konusundaki açıklaması Ehlibeyt camiasında kaygıları ve endişeleri daha da artırmış, “Acaba 28 Şubat yasaları geri mi geliyor?” sorusuna neden olmuş ve özgürlüklerin daha da kısıtlanacağı kaygısını hakim kılmıştır.

Biz Ehlibeyt alimleri olarak, Sayın Bakan ve Diyanet İşleri Başkanı’nın art niyetli olduğunu düşünmüyoruz; ancak yeni anayasa çalışmalarında sivil örgütlerin, hatta şahsiyetlerin görüşlerine başvurulacağı söyleniyorken Türkiye’de yaşayan üç milyonluk bir toplumun din adamları olarak, inancımızı ilgilendiren konularda görüşlerimize ve mezhebimizin kurallarına başvurulması ve buna göre inançlarımızı özgürce yaşamayı sağlayan düzenlemelerin yapılması beklentisi içerisinde olmamız en doğal hakkımızdır.

Bu doğrultuda 13/03/2010 tarihinde Ehlibeyt alimleri bir araya gelerek konu hakkında istişarelerde bulunmuş ve aşağıda belirtilen hususların kamuoyuna duyurulmasını kararlaştırmıştı:

1. EĞİTİM:

a.) Eşitlik ilkesi gereği din dersi kitaplarında Caferilikle ilgili bilgilerin de yer alması, Caferi mezhebi mensupları tarafından hazırlanacak metnin okutulan ders kitaplarına alınıp objektif bir biçimde öğretilmesi ve bunun anayasal güvence altına alınması.

b.) Yurt içinde üniversite dahil olmak üzere dinî eğitim yapabilme, din görevlisi ve eğitimcisi yetiştirebilme fırsat ve imkanının verilmesi.

2. YAYIN:

Kamuya ait, başta TRT olmak üzere her türlü kitle iletişim araçlarıyla yapılan dinî içerikli yayın ve yayımlarda Anayasanın 10. maddesinde belirtilen eşitlik ilkesi doğrultusunda Caferîlere de kendi inançlarını tanıtım imkânının verilmesi ve ilgili mevzuatta gerekli değişikliklerin yapılması.

3. İBADETHANELER:

Caferîler tarafından kurulmuş ve kurulacak olan cami, mescit, Kur’an kursu ve benzeri müesseselerin yönetim ve mülkiyet haklarına dokunulmaması.

4. DİN HİZMETLERİ:

Caferi din alimlerinin yurt içi ve yurt dışı görevlerinde Caferiler tarafından kurulan, özel bir kanuna dayanan ve kamu yararına çalışan özel hukuk tüzel kişiliğine sahip kurumun muhatap alınması esasına dayanarak gerekli imkan, destek ve kolaylıkların devlet tarafından sağlanması.

5. Caferilerle ilgili burada belirtilen taleplerle birlikte her türlü sorun ve konularda bu kesimin din alimlerinin kahır çoğunluğu tarafından oluşturulacak, özel bir kanuna dayanan ve kamu yararına çalışan özel hukuk tüzel kişiliğine sahip kurumun tanınması ve muhatap alınması.

Daha önceden de tarafımızdan deklare edilen görüşlerimizi yetkililere, basın camiasına ve kamuoyuna saygılarımızla tekrarlıyor, aşağıdaki hususlara tekrar dikkat çekmekte yarar görüyoruz:

1- Geçmişte yaşanan uygulamalar toplumumuzda birçok kaygılar uyandırmış, camiamızda “özgürlüğümüz elimizden alınıyor” endişesini hakim kılmıştır. Bu kaygı ve endişeler ivedilikle giderilmelidir.

2- Bu gün Şiilerin yaşadığı tüm ülkelerde Şii camileri halkın bağışlarıyla yapılmakta ve imamlar devlet memuru olmayıp halkın destekleri ve dinî vecibe olan humus infaklarıyla hizmet vermektedirler; dolayısıyla mezhebimizin fıkhi kuralları herhangi bir resmi kuruma bağlılığa izin vermediği için böyle bir teklifin inancımız çerçevesinde düzenlenmesi gerekiyor.

3- Yasal düzenlemeler, her inancın kendi mensuplarının görüşleri ve istekleri doğrultusunda yapılmalıdır.

Caferi Şiiler için bir düzenlemeden söz edilecekse, Caferi alimlerin kendi aralarında oluşturacakları sivil bir örgüt din hizmetlerini üstlenmeli ve bu oluşumun istekleri doğrultusunda devletimiz sorunlarımıza çözüm bulmalıdır.

4- Türkiyeli Caferi Şiilerin yaşadığı hiçbir bölgede Caferilerin Diyanet’ten alim talebi olmamıştır. Dolayısıyla Diyanet’in, doğu illerindeki alim açığı ve “melelerle” ilgili sorunu o bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın ve mellelerin inisiyatifinde olup onların vereceği karara bağlıdır ve camiamızla ilgili değildir.

5- Diyanet’te kadrolu olmamanın, vatan sevgisi, bayrak sevgisi ile hiçbir alakası yoktur. Herkes bilmektedir ki vatan sevgisini bağrında en az her vatandaşımız kadar barındıran bir camianın mensuplarıyız. Bu konu inanç özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmelidir. Farklı bir mezhebe sahip olan Caferi Şiiler kendi fıkhi/itikadi öğretileri doğrultusunda hareket etmek durumunda ve kararlılığındadır.

6- Daima alimlerinin yanında olan halkımızın ve basiretli aydınlarımızın bu konuda da yanımızda olacağından hiçbir şüphemiz yoktur.

Sivil bir toplum kuruluşu olan Ehlibeyt Alimleri Derneği, ülkemizde yaşayan alimlerimizin kahir çoğunluğunun üye olduğu, bu ve benzeri teklifleri her zaman sağduyulu ortamda ele alıp sorunların çözümü noktasında her türlü öneriyi değerlendirmeye, halkımızın taleplerini ve inancımızın gereğini yapmaya yönelik kurulan bir oluşumdur.

Ülkemiz ve bölgemizde yaşanan olaylar her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve hoşgörüye ihtiyaç olduğunu göstermektedir; bundan dolayı herkesi özellikle resmi kurumları duyarlı ve inanç esaslarına saygılı olmaya davet ediyoruz.

Daha önce de altını çizerek belirttiğimiz gibi imamların istihdam ve halkın kendi imkanlarıyla yaptırdıkları ibadethanelerin mülkiyet konusu hariç, Caferi Şii toplumun sorunlarının çözümüne yönelik her türlü önerinin karşılıklı saygı ve iyi niyet çerçevesinde görüşülebileceğini bir kez daha belirtmekte yarar görüyoruz.

Saygılarımızla...

www.ehlibeytalimleri.com

Ehlibeyt Alimleri Derneği
18 Aralık 2011
İstanbul
Tel: (0212)  515 51 33

 


 


 

 

Facebook

Digg

Del.icio.us

StumbleUpon

Google

Yahoo

Yorum Ekle

Yazdır

YORUM LİSTESİ

abidin 18-12-2011, 18:38:48
elhemdulillahirabbilalemin.
 
Furkan 18-12-2011, 19:07:02
Birileri bu bildiride neler soylenmek isteniyor soylesin lütfen. Selahattin Hoca'nın soylediklerinin aksine soylenen bir sey var mı?
 
Asım Yılmaz 18-12-2011, 19:30:26
Bu bildiride denilen bir şey var: bizi muhatap alın. Yani ehli beyt alimler derneği bu konuda sizinle görüşmeye hazırdır. Peki Şeyh Selahattin Özgündüz ne dedi: YA HEP YE HİÇ. "Alimlerimizden oluşan bir temas grubuyla bizi asimileden koruyacak yasal düzenleme yapılır, biz de tatmin olursak evet deriz. Tatmin olmadığımız şeye evet demeyiz. Bunu altını çizerek söyledim, bu konu Selahattin Özgündüz'ü de aşar. Hem grupsal hem bireysel anlamda, hiçbir grup ya da kişi Türkiye'deki Caferilerin adına evet ya da hayır diyebilecek durumda değildir."...
 
maksüt 18-12-2011, 19:52:58
başta ehlibeyt dernek yöneticilerine bu birlik ve beraberliği bir araya getirerek organize etmenizden dolayı dernek yöneticilerine ve üyelerine teşekkür ederim.
Bir araya gelerek bu organizede başarılı bir metin çıkararak şia mezhebine göre çalışmalar yapan tüm şia alimlerine şükranlarımı sunarım sağlıklı olması açısından bu gibi toplantıların sürekli yapılmasını temenni ederim saygılarımla MAKSÜT SAĞINÇ
 
Hüseyin 18-12-2011, 19:56:44
''28 Şubat sürecinde, terörle mücadele yasaları kapsamında tüm camilerin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesi ve imamların Diyanet bünyesine alınması yasalaşmıştı. Türkiye’de yaşayan Ehlibeyt âlimleri o dönem, başbakan, ilgili bakan ve Diyanet İşleri Başkanı’yla ayrı ayrı görüşmüş, neticede Caferilere ait camilerin ve Caferî imamların yasanın kapsamı dışında kalması konusunda anlaşmaya varmışlardı.''

Acaba bu olayda başbakan ve ilgili bakanlarla görüşüp sorunu kim halletmişti çok merak ediyorum.Bence şu zmndaki sorunuda bırakın o zmn kim hallettiyse o halletsin...
 
Armağan K. 18-12-2011, 20:03:56
Ehla-der alimler birliğini tebrik ederm. Bir toplumun seviyesi o toplumdaki sivil toplum kuruluşlarıyla ölçülür. Alimler adına bir araya gelinip ortak görüş ortaya konulması büyük bir ilerlemedir. Bu da bundan sonra daha seviyeli günlere doğru ilerlediğimizin göstergesidir. şekil olarak iyi bir girişim.

Ancak bildiriyi okuduktan sonra içerik olarak bir yıl önceki çalıştay söylemine takılıp kalındığı kanaatine vardım. halbuki o zamandan bu yana genel olarak ülke ve özel olarak bizim camiada güzel ilerlemeler kaydedildi. EHLADER'in kurulması bu güzel gelişmelerden biridir. Çıta yükselmiştir ve AHLADER'den beklentiler de.

 
Avukat 18-12-2011, 20:23:37
Değerli EHLADER üyesi alimler "Caferiler tarafından kurulan, özel bir kanuna dayanan ve kamu yararına çalışan özel hukuk tüzel kişiliğine sahip kurum" dediğiniz işte EHLADER derneği gibi bir kurumdur. Türk Medeni kanununda dernekler tüzel kişiliktir, özel kişilik değil. Herhalde Özel Hukuk kavramı anlaşılmamıştır. Ticaret hukuku ve Medeni kanun da Özel hukukun birer dalıdır. Amacınız özel bir uygulama ise, Diyanet ve benzeri kurumlar bu kategoriye girer kanaatindeyim. Böyle muğlak terimlerden kaçınırsanız iyi edersiniz. Veya açık bir şekilde ne istediğinizi ifade ediniz. Saygılarımla
 
Gazeteci Sevim 18-12-2011, 20:41:15
Beklenen alimler birliği toplantısı yapıldı ve alimler cephesinde Iğdırdan, Avrupaya, Zeynebiye'den Ehlader'e alimlerimizi çatısı altında toplayanlar görüşlerini ortaya koydular. Bunlar sivil örgütlenmeye yeni başlamış bir camia için güzel gelişmelerdir. Ortak yanları olmakla birlikte farklı görüşlerin de ortaya konması takdir edilmesi gereken bir gelişmedir. Böylece görüşler bir birine yaklaşır ve konsesüs oluşur.

Bildiriyle ilgili bir hususa, bir cümleye dikkat çekmek istiyorum: "Caferi Şii toplumun sorunlarının çözümüne yönelik her türlü önerinin karşılıklı saygı ve iyi niyet çerçevesinde görüşülebileceğini bir kez daha belirtmekte yarar görüyoruz."
Birincisi ; Her türlü öneriyi görüşmek biraz iddialı bir söylem. Çünkü iktidar sahiplerinin önerilerinin sonu gelmez.
İkincisi; neyi kiminle görüşeceksiniz? Çünkü Şii toplumun sorunları sadece Diyanetle ilgili değildir.

Üçüncüsü; düzenlenen planların amacını iyi analiz etmeniz gerekir. Çünkü konu gerçekten de alimlerle, camilerle sınırlı olmayıp küresel uyanış ve bölgesel direnişle ilgilidir ve karmaşık planlara ciddi bir hazırlıkla karşı konulabilir ve konuyu alimlerle sınırlandırırsanız yanılır ve günün birinde desteksiz kalırsınız.
 
turrgay 18-12-2011, 22:02:57
S.a bu basın bildirisinde sayın özgündüzün söylediklerinden farklı olan tek şey muhatpat mevzusudur zeynebiye comda sayın özgündüzün cuma hutbesiyle alakalı bölümü lütfen dikkatlice okuyunuz farklı birşey varsa bizide aydınlatınız
 
hakan 18-12-2011, 22:05:50
ben anlamıyorum zeynebıyenın dedıgını bır hafta ıgdırdan tut da alakasız yerlerden dahı avrupadan elestırerek yok bız ıstemıyoz deyıp attılar haftalarca herkes karsıt yazı yazdı elestırdı sovdu hele yorumlar zaten cıgrından cıkmıstı.sımdı bunlar zeynebıyenın dedıgını haftalar sonra anca dıyebıldıler ve mıllet alkıs tutuyor bu ne perhız bu ne lahana tursusu.o elestırı yapanlar sımdı nıye yazmıyorlar bır acıklama beklıyom o yorumculardan. ha bu ara soylemeden gecemıyecem yusuf aga yakısmıs oraya
 
sadık 18-12-2011, 22:33:05
Aslında çok derin ve anlamlı eleştiriler yapılmış. Demek ki etki-tepki kuralı uyarınca eleştiriler de açıklamanın seviyesine göre yapılıyormuş. her ne kadar Ş.Selahattin'in sözleriyle ortak yanları olsa da farklı yanları daha çoktur. Avrupa Ehlibeyt Alimleri ve Iğdır'lı alimlerin açıklamalarıyla da ortak yönleri olduğu gibi farklı yanları da var. sivil toplum kuruluşları zaten aynı sözü söylemek için değil, kendi sözlerini söylemek için vardır. Ancak Avrupadaki alimlerle Iğdırdakiler arasında pek fark göremedim. Bu dört görüşün hangisinin dağruya daha yakın olduğuna muhataplar karar vereceklerdir.
 
İşte bu.. 18-12-2011, 22:51:03
EHLA_DER'in oluşturmaya çalıştığı kültüre alkış tutuyorum. Aydın-halk desteğine olan ihtiyacı belirterek; bildirinin son cümlesinde tam da "mezhepçe" bir açıklamaydı. Kadir Akaras ve diğer alimlerimize saygılar, ve de sevgiler...
 
Bilgihan OVA 18-12-2011, 23:20:45
Şimdi, bu metinden, bu açıklamadan ne anlamalıyız?

'ben hiç bir şey anlamadım....

Açıklama, böyle olur...


BÜYÜK MÜÇTEHİD, TAKLİD MERCİİ,

AYETULLAH SEYYİD ALİ SİSTANİ:

'' DİNİ KORUMAYI, ÖĞRETİLERİNE UYMAYI, TAASUB, BAĞNAZLIK VE HARAM YEMEKTEN UZAK DURMAYI TAVSİYE EDİYORUM.''

'' BENİ ANNEM 'HANIM ZEHRA', -Hz. Fatıma (s.a)- GİBİ SAKİN BİR ŞEKİLDE DEFNEDİN.''

''CENAZE TÖRENİME, ÜLKE CUMHURBAŞKANI, DEVLET YETKİLİLERİ KATILMASIN. TÖREN TELEVİZYONLARDAN VERİLMESİN''

 
Ya Imamizzeman (af) 19-12-2011, 02:10:54
Bi´ismihi Ta´ala:
degerli kardeslerim Gerek türkiyede Gerekse avrupada yasayan degerli alimlerimizin ortak genel görüsleri laik devlet ve onun kurumu olan diyanete baglanmamam noktasinda hem fikir ve ayni noktada duruslari nettir. burada sozsel farkliliklar vardir buda dogaldir, herkes kendi fikrini soyleyecek ki gercekte birlesilsin, ama fikirleini farkli ortaya koyarken baskasina empoze etmeden ben agayim demeden sorun bizimdir siz kimsiniz sizi ne ilgilendirir hele avrupada yasayan alimler birligine siz oralisiniz burasi sizi hic alakadar etmez ve sizin sayiniz kac kendinizi ne zannediyorsunuz, birde biraz tehdit vari soylemlerle baski yaptiginizi zannedersiniz asla oyle birsey yapamazsiniz. ki islami avrupada en mukemmel bir olusum seklinde yuruten degerli alimlerimize hatta turkiyedeki cok degerli alimlerimiz derneklenme olusumunu avrupadaki alimlerimizden sonra yapmislar, bu degerli alimlerimizin yaptiklarinin karsiliginda tesekkur etmeliyken olmaz tarzda yaklasilirsa o zaman hedef farkli olur ve sia birligi sekteye ugrar. Ehl-i beytin gercek sahipleri ve aga imami zemanin vekilleri olan degerli alimlerimizin hepisi cok degerli ( ama yanliz diyanete satilmis bir kac saray mollalarini ayiriyorum ) Ehla Der, Igdir Alimler Derenyi, Karsli Ehl-i beyt Alimleri ve Avrupa Ehl-i Beyt Alimleri, insallah Zeynebiyede ayni noktada durus gösterek bu nurlu Hz. Imam Ali ve Evladi Ali mektebini tarih boyu her turlu baskilara ve simdi oldugu gibi Rabbani Alimlerimizin önderliyinde Velayeti fakihin gölgesinde Mektebin gercek hak sahibi Aga Imami zeman ( af ) a teslim edilene kadar bu mucadeleler devam edecek onemli olan burada Alimlerimizin ve biz halkin dik durusumuzdan asla taviz vermeden yolumuza devam etmemizdir Allah bizi bu Imamet mektebinden nurlandirmistir minneti vardir uzerimizde biz bu mekteble onurlandirilmisiz tum zamanin Muaviye ve Yezidilere karsi olusumuzdan dolayi.dolayisiyla sia mektebi ne nutfesinde ne karninda ne damaginda nede gelecek nesillerin nutfesinde asla yasadigi her zamanin sultanlarinin zalim devletlerin facir tagutlarin gayri mesru yolla elde ettikleri paralarla asla kirlenmemistir ve kirletmemisitr. Huseyni Mektebin Heyhat Minnezilleh felsefesi sadece zalimin siyasetini deyil belki zalimin Muaviye kurumunun her seyini zillet olarak kabul etmistir unutulmasin. saygilarimla
 
abdullah 19-12-2011, 11:20:46
"Daha önce de altını çizerek belirttiğimiz gibi imamların istihdam ve halkın kendi imkanlarıyla yaptırdıkları ibadethanelerin mülkiyet konusu hariç,"
işte selahhaddin hoca ile ehladerin farkı bu;selahaddin hoca görüşürüz şartlarımız kabul edilirse diyanete gireriz diyor,ehla der ise alimlerin ve camilerin diyanete bağlanması asla görüşme konusu bile edilemez diyor.
 
servet 19-12-2011, 15:38:18
Selahaddin Özgündüzün söylemleriyle aynı şeyler nerdeyse eee peki Özgündüzü bu kadar yerden yere vurup demediği bırakmayanlar EHLA-DER içindemi bunları söyleyecek çok merak ediyorum inş yayınlarsınız
 
EBUZER 19-12-2011, 23:10:29
VALLA BENDE BİŞE ANLAMADIM BİRİSİ TERCÜME ETSİN.
"İSTİYORMUSUNUZ,YOKSA İSTEMİYORMUSUNUZ"
 
HAKAN 19-12-2011, 23:39:23
BIRAKIN BU AYAKLARI SIMDIDE OKUDUGUNUZU ANLAMIYORSUNUZ OZGUNDUZDE GORUSMELER YAPILIR SARTLAR SUNULUR ISIMIZE GELIRSE OLUR GELMESSE SIRTIMIZDA YUMURTA KUFESI YOK DEDI BUNLARDA BIZIM ISTEDIGIMIZ SEKILDE DUZENLEMELER YAPILACAKSA GORUSMEYE ACIGIZ DIYOR NEYI KIVIRINIZYONUZ YAZIK YA VALLA YAZIK SIZE
 
Hasaneyn 20-12-2011, 10:13:51
Gerçekten iki açıklama arasında fark anlaşılmıyor mu yoksa bilerek mi böyle yorumlar yapılıyor?

ZEYNEBİYE-- asimilasyon korkumuzu kanunla giderin bağlanalım diyor.
EHLA-DER---- diyanete bağlanma konusunu gündeme bile getirmeyin diyor.

Bu kadar açık.
 
Hasaneyn 20-12-2011, 16:01:33
""Daha önce de altını çizerek belirttiğimiz gibi imamların istihdam ve halkın kendi imkanlarıyla yaptırdıkları ibadethanelerin mülkiyet konusu hariç, Caferi Şii toplumun sorunlarının çözümüne yönelik her türlü önerinin karşılıklı saygı ve iyi niyet çerçevesinde görüşülebileceğini bir kez daha belirtmekte yarar görüyoruz.""

Ne anlaşılıyor buradan?

1- ...imamların istihdam ve halkın kendi imkanlarıyla yaptırdıkları ibadethanelerin mülkiyet konusu hariç... (alimlerin diyanete bağlanması ve camilerin diyanete devredilmesi konusu hariç, yani bu iki konuyu gündeme bile getirmeyin)

2- Caferi toplumunun diğer sorunları için masaya oturmaya hazırız. Iğdır'da vahhabi kitaplarının dağıtılması, ders kitaplarında caferiliğin tanıtılması, diyanetin bastığı kitaplardaki caferiler sapıktır ibaresinin kaldırılması gibi konuları masaya oturup çözelim.

Bazı kimseler bunları anlamamak için çok çabalıyor. Ama karşınızda basiretsiz kimseler durmuyor.
Şeyh Selahattin'in çalıştayda "devletin parasını neden almayalım, almak hakkımızdır" deyip işi taviz vermeye kadar götürdüğünü henüz unutmadık. "Diyanete bağlanacak olan anasını sorgulasın" sözünü unutmadık. Çalıştayda istediğini alimlerin çoğunluğu kabul etmediği için ve alimler birliği derneği kurulma aşamasında görüşlerinin alıcısı olmadığı için küsüp gittiğini unutmadık. "Diyanetin bize sağ duyulu yaklaşacağını düşünen saftır (veya sefihtir)." sözünü unutmadık.

Şeyh Selahattin ağa ne yapmaya çalışıyor? Devlet kendisini muhatap alsın diye taviz verebileceğini mi gösteriyor şimdi?
 
Yalcin 20-12-2011, 18:56:23
Şeyh selahattine yagcilik yapmayi birakin söyle demis böyle demis, herkes bir alimdir ve herkesin gorusu var. ne demek tüm alimler birligi kisi gibi herseyi kesip atti Avrupa ehlibeyt alimler birliyi Ehla der de ayni igdirda ayni görüste selahatinin dedikleri ortadadir.

Yezid sistemlerden ne maddi ne manevi bir beklentisi yoktur bu mektebin. ne demek yok vergimiz verilsin bize yok asimile etmeme garantisi verilsin.

Imam Ali Mektebinin korkusu yok sia toplumuna guvenmeyenlerin bu topluma soz soyleme hakkida yok. sia mektebinin guvencesini tagut ve Muaviye sistemimi verecek.
onlar kimdir ki sia mektebine ve sia camaatlarina garanti versinler. sozleri anlamiyor musunuz istekler ne.bu mekteb zavalli deyil ona buna yalvararak ayakta kalsin.Bu mektebin ve sia nin sahibi Veliyyi Fakih Ayatullah Hamaneidir ve onu bas agasi Imamizemandir. Wessalam
 
karsli 21-12-2011, 08:27:09
Eger yanlis yorumlamis isem Allah cc beni affetsin. Ben zeynebiyenin seyhi Selahattin hocanin soylemlerinden sunu anlamak istemiyorum ama iste seytan aklima getiriyor. Acaba diyanete baglanalim yasal guvence altina alinalim caferi federasyonundan bahsediliyo ,caferi diyanetinden bahsediliyo. Acaba gayeleri devlette makam mi ??
 
karslı36 21-12-2011, 12:54:16
bütün yorumları okudum ve Yalçın bey in açıklamaları tam anlamıyla doyurucu. anlamayan yada anlamak istemeyen anlam bozukluğu yaşayanlar umarım yazılan yazıyı okur ve aydınlığa doğru yol alırlar.
 
ehlibeyt aşığı 21-12-2011, 18:12:35
Bismillahirrahmanirrahim
Değerli ehlibeyt alimleri derneği üyeleri bildirinizi haklı gerekçelere bağlayıp konuyu özetlemişsiniz ne güzel ama ben acizane bununda tek başına yeterli olmadığına inanıyorum. Zira bu bildirinin karşısındakilerinin olumsuz ümitlerini boşa çıkarmadığını düşünüyorum çünki zor durumda bir araya gelmek bizim açımızdan dağınıklığımızı ( ki bunu çok geniş anlamda kullanıyorum) onlar açısındansa bir iki, bir iki av olacağımızı gösterir. Onlar fırsat ve zemin bulduklarında yapacaklarını profösyönelce yaparlar.Dolayısı ile İslam ümmetinin ve mektebimizin tarihte yaşadığı ; dağınıklıkla( ki bunu çok geniş anlamda kullanıyorum) , basiretsizlikle, cehaletle,islami siyasetten uzak iyi niyetlilikle (ayı örneğindeki gibi), Her bir kabiliyeti(ferdi) bu şunun adamı,bu bunun adamı,bu şöyle düşünür,bu böyle düşünür,bunun milliyeti şudur,bunun milliyeti budur,bu sonradan şia olmuştur gibi basit ve anlamsız nitelemelerden uzaklaşmayıp onların her birisinden kulluk anlamında önlerine fırsatlar koymazsak , riyaset, enaniyet ve nefsaniyetle, ne acılar yaşadığı ve halende daha yaşıyor olduğu herkesçe malumdur.Birlik ve bir araya gelmek pratikleride bir araya getirirse eserlerini toplumun önüne bütün olarak koyacaktır.Senin geldiğin,katıldığın yere öteki ötekinin geldiği,katıldığı yere sen samimice katılırsan,her geçen gün görüş farklılıklarını (elbetteki ayrılık) noktasında minimum hale getirmeye (bunu alimler kendi aralarında sıkça istişare ederek ama toplumun önünde değil) yaparlarsa işte o zaman bi hakkın vazifelerimiz Allah’u teala (c.c), Onun sevgilisi Muhammed-i Mustafa (s.a.a)ve aziz pak Ehl-i beyt’i ismet ve teharet (a.s) lardan karşılık bulunacağını düşünüyorum.
Saygı-muhabbet ve dua ile
 
HÜSEYİN 31-12-2011, 21:31:35
SEDAT LAÇİNER DENİLEN ALÇAĞIN MEKTEBİMİZE HAKARETİNE HALA SUSAN EHLA DER NERE.....................DESİNİZ
 

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

03/04/2012 - 08:51 İlköğretimde bir ilk:7'nci sınıflara Caferi inancı anlatıldı

19/01/2012 - 09:30 EHLADER HEYETİNİN ANKARA TEMASLARI

07/01/2012 - 10:50 TAŞLIÇAY EHLİBEYT YARENLERİNDEN LAÇİNER'E KINAMA

05/01/2012 - 12:28 Avrupa Ehlibeyt Alimler Birliği,Sedat Laçiner ve TRT'yi şiddetle kınadı

04/01/2012 - 03:12 IĞDIR EHLİBEYT ALİMLERİ DERNEĞİ’NDEN LAÇİNERE SERT TEPKİ

03/01/2012 - 10:27 Türkiyeli Şiilerden Sedat Laçiner’e tepkiler...

27/12/2011 - 09:32 "NE ÜLKEMİZE HİYANET EDERİZ NE DE İLKEMİZE"

22/12/2011 - 09:21 Diyanet Projesinde Halk Yanlış Yönlendiriliyor

21/12/2011 - 02:18 "Caferilerin çocuklarını din adamı olması için Kum'a göndermesi kabul edilemez"

18/12/2011 - 05:56 Ehlibeyt Alimleri Derneği'nden (EHLA-DER) Basın Açıklaması

16/12/2011 - 06:21 Iğdır Ehlibeyt Alimlerinden Ortak Basın Açıklaması

15/12/2011 - 08:56 ATEAB Alimleri, Hükümetin Kadro Önerisini Reddediyor

13/12/2011 - 09:14 Memur olmak istemiyoruz

04/12/2011 - 10:03 BİR CUMA HUTBESİ VE TAHRİK

24/09/2011 - 05:43 Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Basın Bildirisi Yayınladı
 
YAZARLAR
Y. ZİYA T.YILMAZ

YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNER
ABDULLAH ÖZGÜR

Azerbaycan’ın Gayretli Müslümanlarının Direnişi
Hüseyin TAŞ

İslami İran ile Türkiye Rakip Ülkeler mi?
MUHAMMED AK

Şaşırıp kalmışız!
MEHMET YETKİN

Bahreyn ve Halk Kıyamı
Abdulkadir Çuhacıoğlu

AKAN KANLAR VE ÂLİMLERİN SESSİZLİĞİ
MUHSİN KÜÇÜKER

İKİ ALİ ÜNAL MI?
KEMAL KEMAHLI

ALİ ÜNAL’IN, ŞİA VE İRAN YANILGILARI
MEHDİ AKSU

SEYYİD ALİ HAMENEİ VE BİLİNMEYEN YÖNLERİ-3
KONUK YAZARLAR
Ali ERDEM

SİNCAN OLAYI VE BİR HUKUK SKANDALI
Mikail GÜREL

En Büyük Kusur Kibir ve En Büyük Allah
RIZA BAKIRLI

AKLIN ÖNÜNDE SET OLUŞTURMAK
Rahmi Onurşan Rahmani

Adın “Ali” ama gözlerin “Muaviye”ye benziyor (1)
HAZIM KORAL

SIFFİN SAVAŞI
Bilgehan Ova

SANAT YAZILARI (II)
FUAT TÜRKER

Özgürlük Değil Şeytan’a Tutsaklık
AZERİ YAZARLAR
Muhammed Mustafa

Evroviziyon-Gaylar, İnsanlığı çökertmeye yönelik sinsi planlar
Meşedi Natıq

Gənc Hüseynin anası Zəhraya və bacısı Rüqəyyəyə ünvanladığı məktub
Tural Əli

Zindanda bir gün...
Emin Gənciyev

AYIL EY AZƏRBAYCAN !!!
Emin İmanlı

Dinin gövhər və sədəfi
Gönül İsmayılkızı

Təhqir edilən ŞƏHİDLƏR
Hacı Arzu

Açıq!
Devran Abdullah

Quba aksiyası ilə inanclıların aksiyalarını birləşdirən məqamlar var
Kənan Rövşənoğlu

AZƏRBAYCANDA RUHANİLİK
Vüsal Hətəmov

Hər zadı tərsinə ölkəm…
Ali Caferi

Ölümüzü dəfn etməyə bir molla var?ali
NAMAZ VAKİTLERİ
TV KANALLARI
Türkçe Kanallar
Zehra Tv
Ulke Tv

Tv5
Hilal Tv
Yumurcak Tv
Kudus Tv
Arapça Kanallar
Almanar
Alalam Tv
Alforat Tv
Alkawthar Tv
Farsça Kanallar

Irib 1

Irib 2

Irib 3

Irib 4

Irib 5
Press Tv
Jam e Jam 1
Jam e Jam 2
Jam e Jam 3
Quran Tv
Azeri Kanallar
Sahar Tv
HAVA DURUMU

TARİHLİ ARŞİV



GAZETELER

DERGİ ve MECMUALAR

BAĞLANTILAR

YABANCI GAZETELER

 

Ana Sayfa   |   İletişim   |   Giriş Sayfam Yap   |   Sık Kullanılanlara Ekle |   Sitene Ekle

Yazarlar ve makalelerin Yayınlanan  haberlerin yorumları sadece yorum sahibini bağlar. Bu konuda rast haber merkezi'nin hiçbir sorumluluğu yoktur

 
rasthaber.com’da yayınlanan harici linkler ayrı bir sayfada açilir.harici linklerin içeriğinden rasthaber.com hiçbir şekilde sorumlu değildir rasthaber.com’da yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur.
2008 © RAST HABER   www.rasthaber.com
Tüm Hakları Saklıdır.
Tasarım :Networkbil.net
Atanur Evden Eve Nakliyat Küçükçekmece Evden Eve Nakliyat