"Dünya Kudüs günü adalet ve özgürlük isteyen bütün insanların günüdür"
26-08-2011
Halkların birlik ve dayanışması, insanlığı siyonist sultadan kurtarıyor
İslami İran cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad halkların birlik ve dayanışması, birlikte hareket etmesi, insanlığı, siyonist ve emperyalist sultadan kurtarmaktadır dedi.
Cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada, İslami İran cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, önceki gün, Tahran'daki İslam ülkeleri büyükelçilerine verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmasında, dünya Kudüs gününün, adalet ve özgürlük isteyen bütün insanların, adaletsizliğe ve zulme karşı olan bütün halkların, insanların özgürlük feryadı olduğunu söyledi.
Dünya Kudüs gününün, işgal altındaki Filistin topraklarının Siyonistlerin pençesinden tamamen kurtarılması, bağımsız Filistin devletinin kurulması ve Filistinli mültecilerin vatanlarına dönmesinin de başlangıç noktası olacağını belirten İslami İran cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, siyonist rejim ırkçı, gasıb, terörist bir rejimdir. Sürekli halkları tehdit etmekte, insanlara hiç saygı duymamakta, sürekli katliamlar ve cinayetler işlemektedir dedi.
İslami İran cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad açıklamasında ayrıca, siyonist rejim bu gün, bölge halklarının geleceklerini kontrol altında tutmak ve sultasını sürdürmek için, bölge halklarının gelişmesi ve kalkınması ve onların sosyal refahının artmasını istememekte, ve engel olmaktadır diye konuştu.
Yazarlar ve makalelerin
Yayınlanan haberlerin yorumları sadece yorum sahibini bağlar. Bu konuda
rast haber merkezi'nin hiçbir sorumluluğu yoktur
rasthaber.com’da yayınlanan harici linkler ayrı bir sayfada açilir.harici linklerin içeriğinden rasthaber.com hiçbir şekilde sorumlu değildir
rasthaber.com’da yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur.