İran Meclisi Savunma Komitesi Başkanı Gulam Rıza Keremi, olası bir ABD saldırısında, bu ülkenin bölgedeki askeri güç ve üslerini hedef alacaklarını söyledi.
Keremi, olası bir ABD ve İsrail saldırısının cevapsız kalmayacağını belirterek, "ABD'nin Ortadoğu ve diğer ülkelerdeki tüm askeri güçleri ve üsleri İran'ın karadan karaya füzelerinin menzilindedir" dedi.
Amerikalı askerlerin, kendi ülkelerinin bölgedeki yanlış siyasetlerinin kurbanı olacağını belirten Keremi, "Umarız ABD, siyasetini değiştirip, diğer milletlerin hakkına saygı duyarak askerlerini saldırgan siyasetlerine daha fazla kurban etmez" diye konuştu.
"İran füzelerinin hata yapacağı yönündeki ABD iddialarının gerçek olmadığını ve bu konuda Müslüman kardeşlerimizin endişelenmemesi gerekir" diyen Keremi, ''ABD'li askeri uzmanlar da çok iyi biliyor ki, İran'ın füzeleri dünyadaki yeni nesil füzelerin en hassaslarındadır'' ifadesini kullandı.
İran'a saldırı İsrail'in sonu olur
Keremi, ''Siyonist rejim yok olma sürecine girmiş bulunuyor. İran'ın saldırgana karşı aldığı tedbirleri dikkate aldığımızda kesin bir ifadeyle söyleyebilirim ki, İran'a saldırı hatası Kudüs işgalcisi rejim için son olur'' diye konuştu.
Batı ve Doğu Bloku ülkelerinin askeri paktlara sahip olduğunu, ancak İslam ülkelerinin böyle bir programının olmamasıyla ilgili soruya Kerimi, 'Öncelikle bazı İslam ülkeleri, İslam düşmanlarıyla aralarına mesafe koymalı, bir sınır tayin etmeli. Sonra da gerçek birlik oluşturulmalı ki İslami askeri paktın altyapısı oluşsun. İslam ülkeleri, kendi (Müslümanların) hak ve hukuklarını korumak için askeri bir pakt oluşturulması gerektiği sonucuna varırlarsa İran bunu olumlu karşılayacak, askeri güç ve kabiliyetleriyle Müslümanların hakkını koruyacak. Ancak bu konu, İslam ülkelerinin asli düşmanlar olan ABD ve İsrail karşısında birlik olmalarına bağlı'' şeklinde cevap verdi.
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Üyesi Muhammed Keremirad da, "İsrail'in İran'a karşı hata yapması halinde Tel Aviv'i viran edeceklerini" söyledi.