“5. Uluslar arası Erbain Merasimi” İstanbul'da yapıldı- FOTO
22-01-2011
Anadolu Ehl-i Beyt Gençlik Derneği ve Kevser organizasyonu’nun düzenlemiş olduğu “5. Uluslararası Erbain Merasimi” Bahçelievler Hasan Doğan Spor salonunda büyük bir katılımla icra edildi. Salonun özenle amacına uygun olarak düzenlendiği görülen Erbain matem merasimine katılım beklenenin çok çok üzerinde oldu. Bunun nedeninin Erbain matem merasimini geleneksel hale getirip zengin içerikle halka sunmalarından kaynaklanmasıdır.Her yıl seçkin konuklar ve katılımcılarla gerçekleştiren bu matem ve yas merasimi her yıl ehlibeyt dostları nezdinde daha görkemli anılacağı şimdiden gözlenmektedir.
Bu yıl beşincisi düzenlenen ve Yaşar Topkaya’nın sunumuyla gerçekleştirilen Erbain merasimine İstanbul’da ikamet eden Ehlibeyt alimlerinin tamamına yakını ve diğer illerden bölge alimlerini temsil eden değerli alimlerimiz katıldı. Kum Cuma İmamı ve İran İslam Cumhuriyet’inin güzide Alimlerinden Ayetullah Seyyid Huseyni Buşehri, Lübnan Yetimler Vakfı Başkanı Seyyid Ali Abu Ali, Kevser Alimleri, Türkiye Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı Ş. Zeki Tumay, Bab-ı ali İlim ve Hizmet Vakfı onursal başkanı Ş.Musa Aydın, Valide Han camii İmamı Ş. Safevi, El Mustafa Üniversitesi Türkiye temsilcisi Ş.Resul Abdullahi, Alulbeyt Müessesini temsilen Ş. Ş.Rahmani Onurşan, Bursa Ehl-i Beyt Alimlerinden Ş.Bülent Ayyıldız, Ş.Fatih Danyıldız, Ş.Vahit Karaali,Ş.Hasan Bedel,Yalova Ehlibeyt camii imamı Ş. Settar Elmas, Iğdır alimlerinden Ş Musa Ada, Ali Tagavi, Turgay Varol Çorum Ehlibeyt camii imamı Ali Üremiş Adıyaman İmam Hüseyin derneği alimi Hüseyin Alagöz ve İstanbul alimlerinin tamamına yakını bu merasime katılanlar arasındaydı.
Ayrıca değerli hocamız Prf.Dr. Hüseyin Hatemi ve Cem Vakfı Alevi Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce Dede de konuklar arasında göze çarpanlardı.
Programı Cem tv ve Hilal Tv ara ara canlı olarak verirken bir çok basın mensubunun da merasimi izlediği görüldü.Programın akışı ve merasimle ilgili ayrıntılı haberler daha sonra yayımlanacaktır.
Yazarlar ve makalelerin
Yayınlanan haberlerin yorumları sadece yorum sahibini bağlar. Bu konuda
rast haber merkezi'nin hiçbir sorumluluğu yoktur
rasthaber.com’da yayınlanan harici linkler ayrı bir sayfada açilir.harici linklerin içeriğinden rasthaber.com hiçbir şekilde sorumlu değildir
rasthaber.com’da yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur.