İSTANBUL(CİHAN)- Stat: Şükrü Sarçaoğlu
Hakemler: Özgür Yankaya, Erdinç Sezertam, Muharrem Yılmaz
Fenerbahçe: Serkan 3, Gökhan Gönül 4, Yobo 6, Lugano 6, Andre Santos 3, Dia 4(Dk. 66 Niang 3), Selçuk 4(Dk. 76 Uğur 3) Cristian 4, Stoch 4(Dk. 66 Alex 3), Gökay 6, Semih 6
Bucaspor: Atilla 5, Kamil 7, Koray 7, Orhan 7, Zafer 6 (Dk. 58 Mendy 5), Musa 6(Dk. 84 Serkan ?), Ragıp 7, Civar 6, Erkan 7, Sercan 8, Manucho 8 (Dk. 88 Salih ?)
Goller: Dk. 10 Musa, Dk. 43 Ragıp, Dk. 65 Manucho (Bucaspor), Dk. 15 Semih, Dk. 48 Lugano (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 33 Lugano, Dk. 58 Gökay(Fenerbahçe), Dk. 90+1 Erkan (Bucaspor)
Ziraat Türkiye Kupası 2. Haftasında C Grubu'nda Fenerbahçe ile Bucaspor arasında oynanan maçı, İzmir temsilcisi 3 – 2 kazanmasını başardı. Bu sonuçla Fenerbahçe, ikinci maçında da puanla tanışamadı. Sarı – lacivertliler, ilk maçta Ankaragücü'ne deplasmanda 4 – 2 mağlup olmuştu.
Ziraat Türkiye Kupası 2. haftasında C Grubu'nda Fenerbahçe ile Bucaspor arasında oynanan maçın ilk yasırı, 2 – 1 konuk takımın üstünlüğü ile tamamlandı.
8. dakikada Dia'nın sağ kanattan getirip ceza alanına yerden ortaladığı top, Cristian'ın bacaklarının arasından geçerek ceza alanın dışına çıktı.
10. dakikada Manucho'nun çalımlarıyla ceza alına getirdiği top, Musa'nın önünde kaldı. Rakibinden sıyrılan Musa, kaleci Volkan'ın solundan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0 – 1.
15. dakikada Gökhan'dan aldığı topla sağ kanatta hareketlenen Dia'nın ortasında ceza alanında iyi yükselen Semih, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1 – 1.
23. dakikada Selçuk, ceza alanın dışından çok sert vurdu; kaleci Atilla, meşin yuvarlağı son anda uzaklaştırdı.
43. dakikada Bucaspor, Sercan'ın golüyle tekrar öne geçti. Bu dakikada Ragıp'ın pasında kaleci Serkan'la karşı karşıya kalan Sercan, plase vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1 – 2.
Karşılaşmanın ilk yarısı 2 – 1 Bucaspor'un üstünlüğü ile bitti.
48. dakikada Stoch'un ortasında ceza alanında topla buluşan Dia'nın pasında Lugano, meşin yuvarlağı düz bir vuruşla ağlara gönderdi: 2 – 2.
62. dakikada Stoch'un sol çizgiden yaptığı ortada arka direğe koşu yapan Lugano'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak yan direkten döndü.
65. dakikada Manucho, takımını 3 – 2 öne geçirdi. Bu dakikada orta sahadan aldığı pasla Gökhan Gönül'den'dan sıyrılan Manucho'nun sert vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Serkan'ın koltuk altından ağlarla buluştu: 2 – 3.
85. dakikada Gökhan'ın sağ kanattan ortaladığı topa Semih, kafa vuruşunu yaptı; ancak meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Bucaspor, Fenerbahçe'yi 3 – 2 yendi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman: Şenol hocanın kullandığı dil beni ağırdan yaraladı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde Bucaspor'a 3 – 2 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in yapmış olduğu açıklamalara değindi.
Kocaman'ın Trabzonspor'un Spor Toto Süper Lig'de kazanmış olduğu penaltılardan 3'ünün tartışmalı olduğuna yönelik açıklamalarının ardından bordo – mavili camiadan gelen tepkilerin sorulması üzerine genç teknik adam, "Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, benim değer verdiğim sempati biriktirdiğim bir insandı. Bu kadar zaman boyunca bu kadar kin biriktirdiğini düşünmüyordum. Bugün yaptığı toplantıda çok aşağılayıcı bir dille yaptığı açıklamalar beni yaraladı. Daha fazla yanıt vermek istemiyorum. Daha önce yaptığım değerlendirmeyi, hakemlerin standartların düzelmesi adına söylemiştim." şeklinde konuştu.
BUCASPOR MAĞLUBİYETİ DEĞERLENDİRMESİ
Teknik direktör Aykut Kocaman, Bucaspor'a 3 – 2 yenildikleri maçla ilgili olarak, "Galibiyet ihtiyacımız olan bir maçtı. İlk maçı kaybetmiştik. Dezavantajımız vardı; bunu avantaja çevirmek galibiyetten geçiyordu. Başaramadık." diye konuştu.
Oyunda ilk yarı ve ikinci yarının 15'er dakikasında istedikleri mücadeleyi ortaya koyduklarını kaydeden Aykut Kocaman, "Sonra takım durdu. Kalemize gelen topların gol olma oranının yüksek olduğu bir oyun oldu. Mağlup olunca söylenecek fazla bir şey yok. Kötü bir oyun; kötü bir sonuç." şeklinde konuştu.
Kocaman, sarı – lacivertli taraftarların bunları hak etmediğini sözlerine ekleyerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu takım, sezonu şampiyonlukla bitirmesi gerekiyor. Bitirecek de… Bunun için her türlü çalışmayı yapacağız. Fenerbahçe'yi temsil eden herkes, iki ileri 3 geri bu durumu doğru hale getirecek çalışmayı yapacaktır."
SELÇUK: İŞİ ZORA SOKTUK
Fenerbahçeli futbolcu Selçuk, hiç de istemedikleri bir sonuç aldıklarını belirterek, "İşi zora soktuk." dedi.
Ankaragücü ile oynadıkları ilk maçı da kaybettiklerini hatırlatan Selçuk, "Bunları soyunma odasında konuşmuştuk. Bunları bilerek sahaya çıktık. İkinci yarı istekli göründük, bir de gol bulduk; ancak bu da yetmedi. Böyle büyük bir camiaya yakışmayacak oyun oynadık. Taraftarın tepkisine hak vermemek mümkün değil. Kendilerinden özür diliyoruz." ifadelerini kullandı.
Grupta kalan iki maçı da kazanmaları gerektiğini; ancak bunun da yetmediğini kaydeden Selçuk, "Diğer maçların sonuçlarını bekleyeceğiz. Umarım diğer sonuçlar istediğimiz gibi gelişir." şeklinde konuştu.lefter'e geçmiş olsun dileği ve Bayan takımının şam
Selçuk, taraftarın kendisine gösterdiği tepkiyle ilgili bir soruya da "Sekiz yıldır buradayım, alıştım. İyi oynadığım maçta bile bir hata yaptığımda tepki alıyorum. Biraz rahat bıraksalar, daha iyi şeyler yapabilirim." Karşılığını verdi.
Teknik direktör Aykut Kocaman'ın kadro tercihi ile ilgili olarak Selçuk, "Bu takımda kim oynarsa oynasın Bucaspor'u yenecek bir takımız; hoca da bize güvenerek birkaç değişiklik yaptı. Güveni boşa çıkardık." şeklinde konuştu.
Aykut Kocaman'la bir sorunlarının olup olmadığı yönündeki bir soruya da Selçuk, "Hiç kimsenin hocayla sıkıntısı olduğunu düşünmüyoruz. Adaletli davrandığını düşünüyoruz. Bu takımda en son sıkıntı olacak konu hocadır." yanıtını verdi.
Uzun süren sakatlığının ardından Bucaspor karşısında ikinci yarı forma şansı bulan Uğur Boral ise çok üzgün olduklarını dile getirerek, "İki maçı da kaybettik. Kazanmayı çok istiyorduk. Ciddiyetsiz bir oyun varmış gibi göründü. Hocanın ikinci yarı uyarısıyla golle başladık. Ancak gardımızı düşürdük. Biz de bu sonucu kabul etmiyoruz. Fenerbahçe'nin 3 tane yedikten sonra 5 tane gol atması lazım. Seyirciler de haktlı olarak tepki gösterdi. Kupada her şey zor görüonüyor. Devre arazsında eksiklerimizi gidermek için çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.